babiččína bábovka
SUROVINY:
250 g cukru krupice
4 žloutky
3/4 hořčičné sklenky oleje
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
6 lžic teplé vody
5 bílků
2 lžíce kakaa
PŘÍPRAVA:
Cukr, žloutky a olej poctivě šlehjte cca 15 minut, než se cukr zcelá rozpustí.
Mezitím si vymažet formu na bábovku sádlem a vysypte jemnou strouhankou (tak to dělala babička).
Smíchjte mouku s práškem do pečiva a po částech ji zapracujte do těsta na střídačku s teplou vodou.
Do části těsta djte do misky a přidejte kakao.
V čisté suché míse vyšlehejte bílky se špetkou soli.
Opatrně je vmíchejte do obou těst.
Těsta vlejte na střídačku do bábovkové formy a vložte do rozehřáté trouby na 180 °C na 40 minut.
Zda- li je těsto upečené zkontrolujete špejlí, která po vytažení z těsta musí být suchá.
Po vychladnutí bábovku pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte s kopečkem šlehačky.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.77 | hodnoceno: 39x |