bezinkový sirup

SUROVINY 1:

30 velkých květů černého bezu
2 l vody
2 kg cukru
10 g kyseliny citronové
2 citrony

PŘÍPRAVA:

Květy opláchněte a vložte do hrnce nebo skleněné nádoby.
Přidejte vodu, kyselinu citronovou, na plátky nakrájený citron a nechejte 24 hodin louhovat.
Potom přeceďte, přidejte cukr a zahřejte.
Už nevařte ! !
Přelijte do čistých lahví a uchovávejte na tmavém místě.

SUROVINY 2:

25 velkých květů černého bezu
2 l vody
3 kg cukru
5 g kyseliny citronové
2 citrony

PŘÍPRAVA:

Květy přelijte vychládlou převařenou vodou a nechejte 24 hodin stát.
Pak přeceďte přes plátýnko, přidejte kyselinu citronovou, cukr a míchejte až se vše rozpustí. Dejte do sklenic, zavíčkujte a uložte do tmavé místnosti. Pokud takové místo nemáte, oželte vitamíny a raději šťávu sterilizujte.

SUROVINY - bezinková šťáva:

1 l šťávy ze zralých bezinek 1 kg cukru kyselina citronová

PŘÍPRAVA:

Zralé bezinky otrhejte ze stopek, propláchněte a dejte do skleněné nebo keramické nádoby. Lehce je pomačkejte. Nechejte je asi 3 dny nakvasit, pak prolisujte. Na 1 l šťávy dejte 1 kg cukru, můžete přidat kyselinu citronovou. Šťávu vařte za stálého míchání, až začne mírně houstnout. Pěnu během vaření sbírejte. Uvařenou šťávu přeseďte přes plátýnko nebo husté síto. Naplňte do lahví a uzavřete. V malém množství je šťáva léčivá, ve větším méně...

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 1x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
čtyři plus čtyři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy