broskvový kynutý koláč
![broskvov kol](img/broskvovy_tac.jpg)
SUROVINY:
500 g polohrub mouky
75 g msla rozputnho
2 loutky
1/2 liky soli
petka citonov kry
KVSEK:
250 ml vlanho mlka
3/4 kostky kvasnic ( FALA slonk)
75 g cukru krupice
DROBENKA:
160 g hrub mouky
80 g cukru moukovho
100 g peputnho msla
PPRAVA:
Nejdve si udlejte kvsek. Do vlanho mlka pidejte cukr a kvasnice, zamchejte a nechte stt na teplm mst asi 10 minut ne kvsek zvt svj objem.
Do msy prosijte mouku, pidejte sl a rozputn mslo - vlan, pidejte loutky pokojov teploty a na zvr pidejte kvsek, kter zvtil svj objem. Tsto zpracujte vaekou nebo pouijte k hnten domc kuchysk roboty dokud tsto nebude hladk. Tsto pikryjte istou utrkou a nechejte na teplm mst vykynout. Po hodin tsto promchejte a nechejte znovu kynout.
Bhem kynut tsta si pipravte drobenku a ovoce nechejte okapat.
Troubu pedehejte na 180C.
2 plechy hodn vymate tukem a rukou tsto tence rozprostete, poklade ovocem - nakrjen broskve na kostiky, prosypan rybzem nebo borvkami a posypejte hojn drobenkou. Vlote do rozeht trouby na 180C a pete dozlatova cca 20-30 minut.
![Kynut tsto kola](img/kynute_testo.jpg)
TIP:
Tupperware msa na mchn - ideln na vykynut tsta.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 1x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
BB recepty & rady
![dobrůtky](img/jidlo3.gif)