bublanina
SUROVINY:
6 vajec
co v 5 vajec tolik mletho cukru
co v 4 vejce tolik polohrub mouky
co v 3 vejce tolik msla
1 prek do peiva
erstv nebo mraen jahody, borvky, meruky, vin, rybz ...
PPRAVA:
Troubu pedehejte na 180C.
Mslo a vejce m mt pokojovou teplotu, aby se tsto nesrazilo.
Veker suroviny si odvate a nachystejte si dv msy na lehn.
V jedn vylehejte blky se petkou soli, po chvli pisypte polovinu cukru a lehejte do tuha.
V druh mse lehejte zbytek cukru s mslem do krsn nadchan pny a postupn pidvejte loutky jeden po druhm.
Vmchejte mouku s kypcm prkem a na zvr opatrn zapracujte do tsta ulehan blky.
Tsto dejte na vymazan a vysypan plech, nebo do dvou dortovch i kolovch forem.
Na tsto narovnejte ovoce a dejte pct piblin na 45 minut pi teplot 180C.
pejl nebo prtkem se pesvdte zda je pikot hotov.
Po vychladnut si nechejte chutnat.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 5x |