čočková polévka
SUROVINY:
čočka
cibule
tuk
hladká mouka
majoránka
pepř mletý
česnek
sůl
polévkové koření
2 klobásy
PŘÍPRAVA:
-Hnědou nejlépe velkozrnou čočku přeberte a propláchněte, zalijte vodou a nechejte přes noc namočenou
Druhý den slijte, dejte čerstvou vodu, kterou uveďte k varu a zvolna vařte do měkka, dle potřeby dolévejte vřelou vodou.
V jiném hrnci osmahněte na tuku najemno nakrájenou cibulku, zasypeme ji hladkou moukou a udělejte světlou zásmažku.
Za stálého míchání přilijte vodu, uveťe k varu a pozvolna vařte 20 minut za občasného míchání.
Dělejte to zvlášť proto, aby se čočka nerozmělnila skoro na kaši.
Po 20 minutách vložte uvařenou čočku, česnek utřený se solí, majoránku a pepř.
Dochuťte polévkovým kořením. Klobásky nakrájejte na kolečka a přidejte do polévky.
Přidejte po čajových lžičkách ocet a to dle chuti.
Já málo, ale moje maminka podstatně víc... prostě záleží na chuti.
Hotovou polévku provařte a podávejte s pečivem.
TIP: ČOČKU nesmíte nikdy osolit předem, jinak ztvrdne a již nikdy se neuvaří doměkka.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.4 | hodnoceno: 15x |