francouzský jablečný koláč
SUROVINY:
LINECKÉ TĚSTO
450 g hladké mouky
250 g másla nebo Hery
100 g cukru moučka
2-4 žloutky
5-10 kapek citronového oleje
KRÉM PUDINKOVÝ
1 puding vanilkový
500 ml mléka
cukr
1 vanilkový cukr
2 žloutky
2 lžíce rumu
NÁPLŇ
500g jablek
Drobenka
160 g hrubé mouky
80 g cukru moučkového
100 g přepuštěného másla
PŘÍPRAVA:
Suroviny na linecké smíchejte a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte minimálně na 1 hodinu odpočinout do lednice.
Z těsta poté na lehce pomoučené ploše vyválejte plát, z kterého vykrájejte kolečka do tartaletek nebo jej přeneste do větší koláčové formy, popřípadě na plech.
Těsto dejte na chvíli předpéct do trouby.
Uvařte puding dle návodu a přidejte pro chuť do něj vanilkový cukr.
Až trochu vychladne, vmíchejte do něj rum a žloutky.
Krém nanesete na předpečené těsto. Nahoru nastrouhejte jablka na plátky a posypte drobenkou.
Dejte péct do trouby rozehřáté na 180°C po dobu 40 minut dozlatova.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.94 | hodnoceno: 16x |