hamburger
SUROVINY:
500g mletého hovězího masa
1 vejce
1 lžíci česnekového granulátu
1 lžíce sušené cibule
2-3 lžíce sojové omáčky tmavé
sůl
pepř
plátky tvrdého sýra
kečup
tatarská omáčka
listy salátu
rajče
olej na smažení
PŘÍPRAVA:
Maso smíchejte s ostatními surovinami. Můžete si pomoci robotem, usnadníte si práci.
Udělejte velmi malé placičky na zkoušku jednu až dvě a usmažite je.
Ochutnejte a popřípadě ještě směs masa můžete dochutit.
Poté udělejte placičky velikosti housky a osmažte z obou stran.
Housky rozpečte a rozpulte.Jednu půlku namažeme kečupem, druhou potřeme tatarskou omáčkou.
Masovou placičku obložte plátkem tvrdého sýra. Poté ohřejte v mikrovlnce nebo pod pokličkou na pánvičce a vložte na housku.
Umytý list salátu posolte, složte a přiložte na masovou placičku a přiklopte druhou půlkou housky.
Máte-li rádi rajčata můžete kolečko vložit mezi housku natřenou tatarskou omáčkou a masovou placičku. Pozor klouže to!!!
Já si rajče dávám zvlášť na talíř a přikusuji.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.96 | hodnoceno: 23x |