hovězí řízek obrácený

hovězí obrácený řízek


SUROVINY:

6 hovězích plátků
sůl dle chuti
pepř
strouhanka
3 vejce
20 plátků anglické slaniny
2 cibule
slanina
sádlo nebo olej

PŘÍPRAVA:

Hovězí plátky naklepejte, osolte a opepřete.
Obalte ve strouhance a posléze obalte v rozšlehaných vejcích.
V rozpáleném tuku opečte asi minutu z každé strany a odložte bokem.
Mezitím si připravte pekáček. Na dno dejte cibuli, slaninu na kostky a na tuku mírně orestujte.
Do pekáčku vložte maso, které obložte anglickou slaninou. M9rně podlejte vodou.
Řízky poté vložte v pekáčku do horké trouby přikryté alobalem.
Pečte přibližně 2 hodiny, aby bylo maso měkké až se rozplývalo. V pípadě potřeby trochu podlévejte vodou.
Jako přílohu podávejte brambory, bramborovou kaši a zeleninový salát.



HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.17hodnoceno: 12x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
pět plus čtyři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy