vepřové maso na fenyklu
SUROVINY:
vepřová pečeně, nebo plecko libové
4 lžíce olivového oleje
2 hlízy čerstvého fenyklu
6 stroužků česneku
5 – 6 bobkových listů
4 – 5 větviček čerstvého rozmarýnu
fenyklová semínka
špetka soli a pepře
hrst rozmarýnu – čerstvého
2 skleničky bílého vína
PŘÍPRAVA:
Směs bylinek rozetřete ve hmoždíři a vetřete do masa. Rozpálte olej na pánvi a maso orestujte ze všech stran.
Poté vložte maso do pekáče, obložte fenyklem nakrájeným na měsíčky, česnekem nakrájeným na plátky, bobkovým listem, větvičkami rozmarýnu a vše zalijte vínem.
Vezměte pečící papír, trochu jej pomačkejte, namočte ho do vody a maso jím příkryjte a pořádně utěsněte.
Pečte asi 1 hod při 190 °C.
Podávejte s vařeným bramborem a možná zjistíte, jak je fenykl výtečný.
TIP: Přečtěte si něco více o fenyklu - jaké vitamíny a minerální látky prospěšné pro zdraví obsahuje.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.65 | hodnoceno: 34x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
Marcela
2011-11-30 21:55:49 (id=392)