jarní salát
SUROVINY:
100 g tvrdého sýra Madeland
100 g šunkového salámu
2 větší rajčata
1 červená paprika
1 zelená paprika
tatarská omáčka popř. jogurtu(dle vlastní chuti)
sůl, pepř
PŘÍPRAVA:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky společně se sýrem a salámem. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme 2 – 3 lžíce tatarské omáčky. Zamícháme a můžeme zjemnit dle chuti lžící zakysané smetany nebo jogurtu. Podáváme vychlazené s pečivem. Pokud připravujeme s předstihem do misky uzavíratelné s víčkem vložíme pouze ingredience bez tatarské omáčky či jogurtu. Tu přidáme až před podáváním. Vychlazený salát je osvěžující večeří nejen v létě.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.17 | hodnoceno: 6x |