čokoládový košík - tartaletka

čokoládový košíček - tartaletka


SUROVINY:

1 listové těsto
200 g čokolády
250 ml smetany ke šlehání
1 vejce


PŘÍPRAVA:

Listové těsto rozválíme, nebo použijeme těsto vyválené. Vykrojíme z těsta větší kolečka než je forma na tartaletky. Můžeme použít i velkou koláčovou formu. Těsto vložíme do formiček, dno propícháme vidličkou a vložíme pečící papír s rýží. Těsto předpečeme v troubě při 180°C asi 10-15 minut. Mezitím si v rendlíku ohřejeme smetanu na bod varu a sundáme z plotny. Vložíme do ní rozlámanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Necháme ještě trochu zchládnout a vmícháme jedno vajíčko. Čokoládovou směs vlijeme na předpečené těsto, vrátíme do trouby a dopečeme při 180°C 10-15 minut dorůžova. Necháme zchládnout, můžeme podávat se šlehačkou zdobenou malinami či jahodami.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.25hodnoceno: 4x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
čtyři plus dva =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy