kunovjanka
SUROVINY:
1 kg kapie
1,25 kg cibule
1 kg celeru
600 g mrkve
NÁLEV
2,5 l vody
600 ml octa
400 g cukru krupice
80 g soli
PŘÍPRAVA:
Celer a mrkev povařte v celku. Nechejte vychladnout.
Mezitím si uvařte nálev. Nálev vařte 5 minut a nechte taktéž vychladnout.
Posléze veškeré suroviny nakrájejte na proužky, vložte do velké mísy, zalijte studeným nálevem a vše promíchejte.
Zeleninu i s nálevem vložte do zavařovacích sklenic (doporučuji 0,5 l).
Hrdlo sklenic a víčka otřete nejlépe hadříkem namočeným ve slivovici, uzavřete a vložte do zavařovacího hrnce.
Sterilujte 30 minut při 80°C.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.74 | hodnoceno: 23x |