kuře na brandy
SUROVINY:
1 kuře nejlépe selské
2 lžíce olivového oleje
6-10 plátků slaniny
2 lžíce brandy
sůl dle chuti
PŘÍPRAVA:
Na pánev nalijeme olej, vložím plátky nakrájené slaniny např. Oravské a vyškvaříme ji. Mezitím si pořádně umyjeme kuře, slaninu vložíme do omytého a osoleného kuřete. Na pánev vlijeme brandy a trošku povařím. Směsí tuku a brandy kuře, které je vložené v pekáči, přelijeme. Kuře vložím do trouby na 220°C a pečeme 50 minut dozlatova.
Slaninu vyjmeme z kuřete, některou si uzobnu a co zbyde dáme na velký talíř, kam poté klademe plátky kuřete.
Sice to nevypadá, ale díky tomuto porcování pohostíte masem více hostů, než kdyby jste naporcovali kuře klasicky na 4 kousky.
Podáváme s hromadou zeleninového salátu a s brambory pro větší jedlíky.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.22 | hodnoceno: 9x |