kuřecí řízek
SUROVINY:
1 kuře nejlépe selské
sůl dle chuti
olej na smažení
2 vejce
mouka hladká
strouhanka
PŘÍPRAVA:
Vezmeme kuře,umyjeme jej a částečně odstraníme kůži. Poté začneme ořezávat maso. Nemusíme umět ani vykošťovat, neboť koráb dáme vařit a budeme mít polévku s kousky vařeného masa, nebo si obrané uvařené masíčko uděláme na čínu s nudlemi.
Větší kousky masa, které se nám podařilo ořezat z kuřete nakrájíme na menší kousky. Komu se nechce kuře ořezávat může si koupit kuřecí prsíčka. Maso osolíme a začneme obalovat v mouce,rozšlehaných a osolených vajíčkám a nakonec ve strouhance (tzv. trojobal). Řízečky smažíme ve větším množství oleje.
Podáváme s plátkem citronu.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši, brambory či hranolky s hromadou zeleninového salátu nebo zelového salátu.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.68 | hodnoceno: 25x |