mikrovlnná trouba
Také používáte mikrovlnnou troubu jenom k ohřívání potravin popřípadě k rozmražování?
Nevadí, my vás naučíme i jiným kouskům jak si co nejrychleji, v dnešní uspěchané době, udělat dobrý oběd, či připravit nějakou tu sladkou mňamku..
Dobré rady správného vaření
Nejvhodnější nádoby jsou kulaté a oválné.Snažíme se připravovat kousky stejné velikosti.
Máme-li větší kousky masa, tak je během vaření v polovině času obrátíme.
Potraviny se slupkou např. brambory, či rajčata několikrát propíchneme vidličkou.
Po skončení vaření necháme pokrm ještě aspoň 5 minut dojít.
Tipy pro práci
Loupání mandlí
Nádobu s vodou přivedeme k varu, přidáme mandle a při plném výkonu vaříme 1/2minuty. Pak mandle scedíme a sloupneme.Loupání rajčat a broskví
Ovoce předem do kříže nařízneme. Vložíme do MW, zapneme na minimální výkon na 1,5 až 2 minuty. Po vypnutí necháme chvíli stát a posléze lehce sloupneme.Vajíčka
NIKDY NEVAŘÍME VEJCE VE SKOŘÁPCE. Rozklepnutému vejci vždy před vařením lehce propíchneme žloutek.BB recepty & rady
