Minestrone - Italská zeleninová polévka

minestrone polévka


SUROVINY:

1 cibule
sůl
olivový olej
2 mrkve
1 petržel
2 stonky řapíkatého celeru
2 brambory
voda nebo vývar
mletý pepř
bujón

200 g bílé fazole
čínské zelí
parmazán
opečená slanina


PŘÍPRAVA:

Velkou cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Při restování přidejte špetku soli.
Mezitím si očistěte mrkev a petržel, kterou následně nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Promíchejte.
Řapíkatý celer nakrájejte na půlkolečka a přidejte k zelenině - orestujte.
Očistěte brambory, nakrájejte na kostičky, vložte k zelenině, promíchejte. Přidejte stroužek česneku nakrájený na plátky, orestujte a zalijte vodou a přidejte bujon nebo použijte vývar, který jste si uvařili dříve. Opepřete a vařte do změknutí zeleniny.
Poté část uvařené polévky rozmixujte ponorným mixérem - tím se polévka krásně zahustí.
Takto uvařenou polévku můžete podávat ozdobenou nastrouhaným parmazánem nebo opečeným plátkem slaniny.

TIP:

Do uvařené polévky před rozmixováním můžete přidat uvařené bílé fazole, nakrájenou kapustu, nakrájené čínské zelí.
Vše krátce povařte a částečně rozmixujte.
Tím získáte pokaždé jinou zeleninovou polévku.

Fazole den předem namočte do vody. Druhý den uvařte do měkka bez přidání soli a koření.
Uvařené fazole i s vodou přidejte k polévce a dochuťte pepřem, bujónem a krátce společně provařte.

minestrone polévka

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 3x


PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dva plus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy