Minestrone - Italská zeleninová polévka
![minestrone polévka](img/minestrone_zaklad1.jpg)
SUROVINY:
1 cibule
sůl
olivový olej
2 mrkve
1 petržel
2 stonky řapíkatého celeru
2 brambory
voda nebo vývar
mletý pepř
bujón
200 g bílé fazole
čínské zelí
parmazán
opečená slanina
PŘÍPRAVA:
Velkou cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Při restování přidejte špetku soli.
Mezitím si očistěte mrkev a petržel, kterou následně nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Promíchejte.
Řapíkatý celer nakrájejte na půlkolečka a přidejte k zelenině - orestujte.
Očistěte brambory, nakrájejte na kostičky, vložte k zelenině, promíchejte. Přidejte stroužek česneku nakrájený na plátky,
orestujte a zalijte vodou a přidejte bujon nebo použijte vývar, který jste si uvařili dříve. Opepřete a vařte do změknutí zeleniny.
Poté část uvařené polévky rozmixujte ponorným mixérem - tím se polévka krásně zahustí.
Takto uvařenou polévku můžete podávat ozdobenou nastrouhaným parmazánem nebo opečeným plátkem slaniny.
TIP:
Do uvařené polévky před rozmixováním můžete přidat uvařené bílé fazole, nakrájenou kapustu, nakrájené čínské zelí.Vše krátce povařte a částečně rozmixujte.
Tím získáte pokaždé jinou zeleninovou polévku.
Fazole den předem namočte do vody. Druhý den uvařte do měkka bez přidání soli a koření.
Uvařené fazole i s vodou přidejte k polévce a dochuťte pepřem, bujónem a krátce společně provařte.
![minestrone polévka](img/minestrone_zaklad.jpg)
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 3x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
BB recepty & rady
![dobrůtky](img/jidlo3.gif)