rance
SUROVINY:
8 velkých brambor
4 vepřové kotlety
8 plátků anglické slaniny
4 klobásky
1-2 cibule
sůl, pepř
mletá paprika
alobal
olej na potření
PŘÍPRAVA:
4 vepřové kotlety
8 plátků anglické slaniny
4 klobásky
1-2 cibule
sůl, pepř
mletá paprika
alobal
olej na potření
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozdělíme na 4 části. Vložíme na 4 alobaly, z kterých uděláme balíčky, potřené olejem. Brambory osolíme a osypeme paprikou. Rozložíme na ně cibuli nakrájenou na půlkolečka. Kotletky omyjeme popř. vykostíme a rozklepeme, osolíme, opepříme a položíme na cibuli. Posypeme mletou paprikou, poklademe plátky slaniny a nakonec položíme klobásku rozdělenou na půlku se zářezy jako ježeček. Na závěr alobal dobře zabalíme do ranečků. Připravené „rance“ položíme na plech a dáme péct do trouby asi na hodinu. Po vytažení rance opatrně přesuneme na talíře a opatrně rozevřeme(pozor na páru) a ihned podáváme.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.45 | hodnoceno: 22x |