smažená vejce po čínsku
SUROVINY:
2 PORCE:
4 vejce
rostlinný olej
šalotka nebo jarní cibulka nakrájená
ústřicová omáčka
chilli paprika
špetka soli
PŘÍPRAVA:
Vejce vyklepneme do misky. Nakrájíme si cibulku a chilli papričku na kolečka a odložíme si do druhé misky. Ve wok pánvi rozpálíme olej - vlejeme vejce, pozor hodně to bude stříkat (takže doporučuji mít na sobě zástěru). Bílky nám krásně naběhnou zezlatoví a žloutek zůstane tekutý. Vyndáme opatrně na talíř a pro ty co jim 2 vejce stačí opatrně rozpůlíme. Každou porci pokapeme ústřicovou omáčkou, posypeme cibulkou a chilli papričkou. Můžeme osolit, ale pozor ústřicová omáčka je sama o sobě dost slaná tak raději napřed ochutnejte. Je to mňamka už "hemenex" tolik nedělám.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.75 | hodnoceno: 28x |