smažená vejce po čínsku

smažená čínská vejce


SUROVINY:

2 PORCE:

4 vejce
rostlinný olej
šalotka nebo jarní cibulka nakrájená
ústřicová omáčka
chilli paprika
špetka soli

PŘÍPRAVA:

Vejce vyklepneme do misky. Nakrájíme si cibulku a chilli papričku na kolečka a odložíme si do druhé misky. Ve wok pánvi rozpálíme olej - vlejeme vejce, pozor hodně to bude stříkat (takže doporučuji mít na sobě zástěru). Bílky nám krásně naběhnou zezlatoví a žloutek zůstane tekutý. Vyndáme opatrně na talíř a pro ty co jim 2 vejce stačí opatrně rozpůlíme. Každou porci pokapeme ústřicovou omáčkou, posypeme cibulkou a chilli papričkou. Můžeme osolit, ale pozor ústřicová omáčka je sama o sobě dost slaná tak raději napřed ochutnejte. Je to mňamka už "hemenex" tolik nedělám.

smažená čínská vejce


HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.75hodnoceno: 28x


PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dva plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy