vepřová žebra
SUROVINY:
2 kg vepřových žeber
500 ml pasírovaných rajčat v konzervě
5 lžic sherry
5 lžic vinného octa
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hnědého cukru
2 stroužky česneku
10 g strouhaného zázvoru
sůl a pepř
PŘÍPRAVA:
500 ml pasírovaných rajčat v konzervě
5 lžic sherry
5 lžic vinného octa
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce medu
1 lžíce hnědého cukru
2 stroužky česneku
10 g strouhaného zázvoru
sůl a pepř
Žebírka rozkrájíme na porce a vložíme do hrnce v kterém jsme přivedli veškeré suroviny k varu a vaříme 15 minut. Necháme přes noc vychladnout a marinovat. Troubu předehřejeme na 150°C. Žebírka vyjmeme z marinády a vložíme na rošt v pekáčku. Pečeme asi 45 minut za občasného potření marinádou do měkka. Poté zapneme gril nebo vyděláme na gril venku a doděláme 5-10 minut.
Podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a dobře vychlazeným pivem.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.53 | hodnoceno: 32x |