zelový salát
SUROVINY:
čínské zelí
cibule
octový nálev
sůl
pepř
anglická slanina
olivový olej
sádlo
PŘÍPRAVA:
Zelí nakrájíme nadrobno. Opereme pod tekoucí vodou v sítu. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme octovým nálevem , přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Promícháme. Slaninu nakrájíme na kostky a na olivovém oleji mírně vyškvaříme. Zchladíme lžící sádla. Zelí rozdělíme do misek, přelijeme slaninou a popřejeme si dobrou chuť.
Místo čínského zelí používám i zelí kysané.
OCTOVÁ ZÁLIVKA
1l vody
1/4l octa
150g cukr krystal
25g soli
kuličky černého pepře, nového koření, bobkový list, hřebíček
Koření svaříme v nálevu, který necháme projít varem a odstavíme. Koření scedíme. Nálev necháme vychladnout a použijeme část na zelový salát. Zbytek si uložíme na příště.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.59 | hodnoceno: 17x |