plněný hermelín v nálevu
SUROVINY:
4 kusy hermelínu
100 g nivy
2 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, petrželka)
mletý černý pepř
200 ml světlého piva
200 ml rostlinného oleje
2 lžíce octa
4 bobkové listy
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 velkou červenou cibuli
2 chilli papričky
PŘÍPRAVA:
Hermelíny rozpulte, vnitřek vydlabejte a dejte do misky.
Promícháme s nivou nastrouhanou najemno, nasekanými bylinkami a pepřem.
Náplň krátce prohřejte v troubě.
Sýrovou směsí naplňte vydlabané hermelíny.
Přitiskněte je k sobě, zabalte do potravinové fólie a nechejte odležet asi hodinu v ledničce.
V míse promíchejte pivo s olejem, octem, kořením, cibulí nakrájenou na proužky a chilli papričkami pokrájenými nadrobno.
Zatuhlé hermelíny rozdělte do dvou sklenic a zalijte je připraveným nálevem.
Uzavřete víčkem a nechejte nejlépe dva dny uležet.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 0 | hodnoceno: 0x |