francouzská cibulová polévka
SUROVINY:
150 g cibule
70 g másla
50 ml bílého vína
600 ml masového vývaru
muškátový oříšek
sůl a pepř
50 g sýru Eidam
30 g bagety, popř. toustový chléb
PŘÍPRAVA:
Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a s máslem vložíme do nádoby vhodné pro mikrovlnnou troubu. Vaříme zakryté 6 minut v mikrovlnné troubě (600 W). Jednou až dvakrát promícháme. Přidáme kvalitní bílé víno a masový vývar (popř. zeleninový) a vaříme nezakryté 10 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a velmi opatrně strouhaným muškátovým oříškem. Polévku dáme do polévkových misek, ze kterých budeme posléze jíst (vhodné do MW). Na polévku klademe opatrně opečené plátky bagety či toustu a posypeme strouhaným sýrem. Celou polévku necháme min. 40 sekund rozehřát. Přeji vám dobrou chuť.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.29 | hodnoceno: 7x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
jerry
2010-07-14 09:32:43 (id=135)