francouzská cibulová polévka

francouzska cibulacka


SUROVINY:

150 g cibule
70 g másla
50 ml bílého vína
600 ml masového vývaru
muškátový oříšek
sůl a pepř
50 g sýru Eidam
30 g bagety, popř. toustový chléb

PŘÍPRAVA:

Oloupanou cibuli nakrájíme na jemná kolečka a s máslem vložíme do nádoby vhodné pro mikrovlnnou troubu. Vaříme zakryté 6 minut v mikrovlnné troubě (600 W). Jednou až dvakrát promícháme. Přidáme kvalitní bílé víno a masový vývar (popř. zeleninový) a vaříme nezakryté 10 minut. Polévku ochutíme solí, pepřem a velmi opatrně strouhaným muškátovým oříškem. Polévku dáme do polévkových misek, ze kterých budeme posléze jíst (vhodné do MW). Na polévku klademe opatrně opečené plátky bagety či toustu a posypeme strouhaným sýrem. Celou polévku necháme min. 40 sekund rozehřát. Přeji vám dobrou chuť.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.29hodnoceno: 7x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dvě mínus dvě =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

jerry
2010-07-14 09:32:43 (id=135)

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy