smažené žampiony
SUROVINY:
400g žampionů
sůl
2 vejce
4 lžíce mléka
4 lžíce hladké mouky
100 g strouhanky
olej na smažení
PŘÍPRAVA:
Žampiony očistíme.
Větší kousky nakrájíme na silnější plátky, menší můžeme nechat celé. V uzavíratelné misce (může posloužit i šroubovací sklenice) rozmícháme vejce s mlékem, solí a hladkou moukou na hladké těstíčko. Do něj vložíme plátky žampionů, protřepeme a vložíme do druhé misky, ve které máme strouhanku. Protřeseme a dáme do rozehřátého oleje, kde je smažíme dozlatova.
Smažené žampiony podáváme s hranolky (novými brambory) a tatarskou omáčkou.
Připravíme si tak za chviličku báječnou pochoutku.
Ve zbytku těstíčka můžeme obalit cibuli nakrájenou na kolečka a rozebranou na kroužky.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.5 | hodnoceno: 12x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
lada
2013-01-09 14:43:55 (id=417)
hanka
2011-10-02 20:29:31 (id=383)