punč
SUROVINY:
SIRUP:
40 g čerstvého zázvoru
kůra z 1 bio pomeranče
100 g třtinového cukru
1 celá skořice
PUNČ:
1 l červeného vína
600 ml černého nebo ovocného čaje
1 bio citron
2 celé skořice
celý hřebíček
8 hvězdiček badyánu
cca 800 g ovoce (ananas, jablka, pomeranč)
rum podle chuti
PŘÍPRAVA:
SIRUP:
Zázvor oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
Kůru z bio pomeranče (pouze oranžovou část) nakrájejte nadrobno a společně se zázvorem vložte do rendlíku.
Přisypte třtinový cukr, skořici a zalijte 50-100 ml vody.
Přiveďte k varu a zvolna vařte asi 10 minut. Nechejte vychladnout.
PUNČ:
Do hrnce nalijte víno a čaj. Přidejte 4 plátky citronu, skořici, hřebíček, badyán a zvolna vařte přibližně 10 minut.
Zbylé ovoce očistěte, nakrájejte na kousky. Rozdělte do skleniček a zalijte trochou rumu.
Pak oslaďte částí sirupu. Nakonec dolijte horkým vínem.
Podávejte se sušenkami.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 1x |