tvarohové knedlíky
SUROVINY:
250 g tvarohu
4 vrchovaté polévkové lžíce polohrubé mouky
1 celé vejce
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
PŘÍPRAVA:
Kostku tvarohu den předem zabalte do novin a zatižte. Tím z něj odstraníte přebytečnou vodu.
Veškeré suroviny smíchejte v míse a na podložce těsto vyválejte do válečku a rozdělte dle velikosti ovoce.
Do těsta zabalte ovoce, udělejte malé knedlíčky a vložte je do vroucí osolené vody.
Vařte 5 – 7 minut ( až vyplavou ).
S jahodami jsou výborné – asi 20 ks.
Můžete však plnit i meruňkami, jak vidíte na fotografii.
Stačí jen polít zakysanou smetanou (popř. nastrouhaným tvarohem), posypat cukrem a přelít rozpuštěným máslem.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.45 | hodnoceno: 11x |