Cupcake perníkový s čokoládou a mascarpone
SUROVINY:
1 vejce
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru krystal
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
1 ks prášek do perníku
1 ks vanilkový cukr
Ganage
200 ml smetany na šlehání
200 g čokolády
Krém
250 ml smetany na šlehání
250 g mascarpone
2 lžíce cukr moučka
PŘÍPRAVA:
Nachystejte si formu na cupcake a vyložte ji papírovými košíčky.
Všechny suroviny společně vyšlehejte do těsta.
Předehřejte troubu na 170°C.
Těsto rozdělte za pomoci naběračky na zmrzlinu do 2/3 výšky košíčků a dejte do trouby.
Pečte 20 minut.
Ganáž:
Smetanu zahřejte - nesmí vařit - a nalejte na rozlámanou čokoládu v misce. Míchejte dokud vám nevznikne krásně hladká hmota.
Za pomoci lžičky udělejte ve vychladlých dortíčcích otvor pro nalití ganage.
Krém:
Vyšlehejte šlehačku s cukrem, přidejte mascarpone a ještě prošlehejte, až budete mít krásně hladký krém.
Za pomoci cukrářského sáčku s trubičkou nastříkejte ozdobně krém na dortíčky. Můžete posypat cukrářským zdobením.
Dejte vychladit a poté si pochutnejte.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 2x |