Dvojořechový dort

dort dvojořechový


SUROVINY:

6 vajec
100 g cukru krystal
225 g másla
vrchovatá lžička kvalitního kakaa
150 g oloupaných mandlí
150 g vlašských ořechů
300 g nejlepší čokolády na vaření

PŘÍPRAVA:

Troubu rozehřejeme na 190°C.
Dno dortové formy vyložíme mastným pečícím papírem a strany vymažeme a vše vysypeme moukou.
Mandle a ořechy v robotu nasekáme najemno. Přidáme čokoládu a kakao a mixujeme ještě půl minuty, aby se čokoláda důkladně rozmělnila.
Máslo a cukr v druhé míse utřeme dohladka, pak postupně přidáme žloutky jeden po druhém. Nakonec promícháme s čokoládovou směsí.
V jiné míse ušleháme bílky se špetkou soli. Sníh opatrně přimícháme do těsta a vše nalijeme do formy.
Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Že je dort upečený, poznáme tak,že do něj píchneme párátkem. Pokud se těsto na něj nelepí, dort by měl být hotový. Podáváme se šlehačkou.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.78hodnoceno: 9x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy