krémy

Krém je korunou všeho. Základem je kvalitní máslo, které by mělo mít stejnou pokojovou teplotu jako ostatní ingredience jinak se nám srazí.


KRÉM S KAŠÍ:

2 dl mléka
30 g hrubé mouky
150 g cukru

150 g másla


PŘÍPRAVA:

Do studeného mléka vsypeme hrubou mouku a cukr. Uvaříme kaši a necháme vychládnout. Vyšleháme máslo a postupně do něj přidáváme kaši.


KRÉM DO ZÁZRAČNÉHO DORTU:

3 vejce
150g moučkového cukru
250g másla
20g kakaa
50g mletých ořechů
2 lžíce rumu

PŘÍPRAVA:

Do nádoby dáme vejce a cukr a vyšleháme do pěny. Nádobu vložíme do horké nikoliv však vroucí vodní lázně a šleháme minimálně 5 minut až se z hmoty vytvoří krém. Vyjmeme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí.
Máslo pokojové teploty dáme do druhé mísy a šleháme tak dlouho, až zbělá a má hustotu šlehačky. To trvá nejméně 15 minut.
Poté vmícháme kakao, ořechy a rum. Vaječný krém pokojové teploty zatřeme do ochuceného másla a můžeme ihned nanášet na dort.


KRÉM DO METROVÉHO ŘEZU:

1/2 l mléka
1 sáček pudinku
1 vanilkový cukr
250 g másla
150 g cukru
rum

PŘÍPRAVA:

Uvaříme pudinka dle návodu s vanilkovým cukrem. Na povrch přiložíme celofán,aby se nám nevytvořil škraloup. Necháme vychládnout na pokojovou teplotu. Máslo vyšleháme s cukrem až je krásně napěněné. Za stálého míchání postupně přidáváme vanilkový pudink.


PUDINKOVÝ KRÉM:

275 ml mléka
3 žloutky
60 g krupicového cukru
15 g mouky
15 g kukuřičného škrobu


PŘÍPRAVA:

Mléko uvedeme do varu. Žloutky a cukr utřeme do světlého krému. Přisijeme mouku a kukuřičný škrob a utřeme dohladka. Zalijeme horkým mlékem a vše důkladně promícháme. Krém přendáme do rendlíku a za stálého míchání přivedem k varu. Povaříme asi 2 minuty za stálého míchání, až je krém hladký a hustý. Vmícháme 1/2 lžičky vanilkové tresti a 3 lžíce smetany. Krém nalijeme do mísy a zakryjeme celofánem, aby se na povrchu nesrazil. Před použitím necháme dvě hodiny chladit.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.67hodnoceno: 21x


PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dva plus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

2019-06-26 20:54:22 (id=436)

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy