krémy
Krém je korunou všeho. Základem je kvalitní máslo, které by mělo mít stejnou pokojovou teplotu jako ostatní ingredience jinak se nám srazí.
KRÉM S KAŠÍ:
2 dl mléka
30 g hrubé mouky
150 g cukru
150 g másla
PŘÍPRAVA:
Do studeného mléka vsypeme hrubou mouku a cukr. Uvaříme kaši a necháme vychládnout. Vyšleháme máslo a postupně do něj přidáváme kaši.
KRÉM DO ZÁZRAČNÉHO DORTU:
3 vejce
150g moučkového cukru
250g másla
20g kakaa
50g mletých ořechů
2 lžíce rumu
PŘÍPRAVA:
Do nádoby dáme vejce a cukr a vyšleháme do pěny. Nádobu vložíme do horké nikoliv však vroucí vodní lázně a šleháme minimálně 5 minut až se z hmoty vytvoří krém. Vyjmeme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí.
Máslo pokojové teploty dáme do druhé mísy a šleháme tak dlouho, až zbělá a má hustotu šlehačky. To trvá nejméně 15 minut.
Poté vmícháme kakao, ořechy a rum. Vaječný krém pokojové teploty zatřeme do ochuceného másla a můžeme ihned nanášet na dort.
KRÉM DO METROVÉHO ŘEZU:
1/2 l mléka
1 sáček pudinku
1 vanilkový cukr
250 g másla
150 g cukru
rum
PŘÍPRAVA:
Uvaříme pudinka dle návodu s vanilkovým cukrem. Na povrch přiložíme celofán,aby se nám nevytvořil škraloup. Necháme vychládnout na pokojovou teplotu. Máslo vyšleháme s cukrem až je krásně napěněné. Za stálého míchání postupně přidáváme vanilkový pudink.
PUDINKOVÝ KRÉM:
275 ml mléka
3 žloutky
60 g krupicového cukru
15 g mouky
15 g kukuřičného škrobu
PŘÍPRAVA:
Mléko uvedeme do varu. Žloutky a cukr utřeme do světlého krému. Přisijeme mouku a kukuřičný škrob a utřeme dohladka. Zalijeme horkým mlékem a vše důkladně promícháme. Krém přendáme do rendlíku a za stálého míchání přivedem k varu. Povaříme asi 2 minuty za stálého míchání, až je krém hladký a hustý. Vmícháme 1/2 lžičky vanilkové tresti a 3 lžíce smetany. Krém nalijeme do mísy a zakryjeme celofánem, aby se na povrchu nesrazil. Před použitím necháme dvě hodiny chladit.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.67 | hodnoceno: 21x |