smetanový dort nepečený
SUROVINY:
3 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
5 lžic mletého cukru
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky
1,5 balíčku piškotů
čerstvé nebo kompotované jahody
želatina
PŘÍPRAVA:
Formu vyložte jahodami a zalijte červenou želatinou dle návodu.
Ušlehejte šlehačku se ztužovačem. Zakysané smetany oslaďte cukrem a opatrně vmíchejte šlehačku.
Na ztuhlou želatinu s jahodami dejte trochu smetanové směsi, poklaďte piškoty, vrstvu ovoce, na to dejte vrstvu smetanové směsi, piškoty, vrstvu ovoce atd.
Nakonec vrstvu piškotů, aby jste mohli formu po ztuhnutí otočit na talíř či tác.
Na talíři před podáváním dozdobte čerstvými jahodami.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.27 | hodnoceno: 26x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
Marcela
2011-09-27 17:23:05 (id=382)