Dvojořechový dort
SUROVINY:
6 vajec
100 g cukru krystal
225 g másla
vrchovatá lžička kvalitního kakaa
150 g oloupaných mandlí
150 g vlašských ořechů
300 g nejlepší čokolády na vaření
PŘÍPRAVA:
Troubu rozehřejeme na 190°C.
Dno dortové formy vyložíme mastným pečícím papírem a strany vymažeme a vše vysypeme moukou.
Mandle a ořechy v robotu nasekáme najemno. Přidáme čokoládu a kakao a mixujeme ještě půl minuty, aby se čokoláda důkladně rozmělnila.
Máslo a cukr v druhé míse utřeme dohladka, pak postupně přidáme žloutky jeden po druhém. Nakonec promícháme s čokoládovou směsí.
V jiné míse ušleháme bílky se špetkou soli. Sníh opatrně přimícháme do těsta a vše nalijeme do formy.
Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Že je dort upečený, poznáme tak,že do něj píchneme párátkem. Pokud se těsto na něj nelepí, dort by měl být hotový. Podáváme se šlehačkou.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.78 | hodnoceno: 9x |