plněné větrníky plněné salámovou pěnou
SUROVINY:
125 ml vody
45 g másla
2 vejce
40 g hrubé mouky
40 g polohrubé mouky
NÁPLŇ :
125g umletého salámu (poličan nebo uherák)
100g změklého másla
100 g lučiny
5 sterilovaných okurek
na ozdobu
1 lžíci sterilované kapie
snítky rozmarýnu
PŘÍPRAVA:
K varu přiveďte 125 ml vody se solí a máslem, vmíchejte obě prosáté mouky a za stálého míchání těsto vaříte přibližně 4 minuty.
Nechejte trochu vychladnout a postupně vmíchejte vejce. Troubu silně zahřejte.
Širší trubičkou stříkejte na plech vyložený papírem malé větrníčky asi 3 cm v průměru - pečením nabudou.
Pečte ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 10-12 minut. Troubu neotvírejte.
Ještě teplé větrníčky rozřízněte na půlky a nechejte vychladnout.
NÁPLŇ :
Na salámovou pěnu vyšlehejte máslo do pěny, přidejte lučinu, jemně umletý salám, mírně osolte a opět vyšlehejte.
Pěnu nechejte v chladničce 20 minut vychladit.
Okurky nakrájejte na tenká kolečka a spodní část větrníčků jimi vyložte.
Salámovou pěnu dejte do zdobícího sáčku s trubičkou a nastříkejte ji v malých dávkách na kolečka okurek.
Pěnu ozdobte kouskem kapie a rozmarýnem. Lehce přiklopte vrchní částí a hned podávejte.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 0 | hodnoceno: 0x |