plněné větrníky plněné salámovou pěnou

SUROVINY:

125 ml vody
45 g másla
2 vejce
40 g hrubé mouky
40 g polohrubé mouky

NÁPLŇ :
125g umletého salámu (poličan nebo uherák)
100g změklého másla
100 g lučiny
5 sterilovaných okurek
na ozdobu
1 lžíci sterilované kapie
snítky rozmarýnu

PŘÍPRAVA:

K varu přiveďte 125 ml vody se solí a máslem, vmíchejte obě prosáté mouky a za stálého míchání těsto vaříte přibližně 4 minuty. Nechejte trochu vychladnout a postupně vmíchejte vejce. Troubu silně zahřejte. Širší trubičkou stříkejte na plech vyložený papírem malé větrníčky asi 3 cm v průměru - pečením nabudou. Pečte ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 10-12 minut. Troubu neotvírejte. Ještě teplé větrníčky rozřízněte na půlky a nechejte vychladnout.
NÁPLŇ :
Na salámovou pěnu vyšlehejte máslo do pěny, přidejte lučinu, jemně umletý salám, mírně osolte a opět vyšlehejte. Pěnu nechejte v chladničce 20 minut vychladit.
Okurky nakrájejte na tenká kolečka a spodní část větrníčků jimi vyložte. Salámovou pěnu dejte do zdobícího sáčku s trubičkou a nastříkejte ji v malých dávkách na kolečka okurek.
Pěnu ozdobte kouskem kapie a rozmarýnem. Lehce přiklopte vrchní částí a hned podávejte.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 0hodnoceno: 0x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dva plus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy