lanýžky
SUROVINY:
125g čokolády (poleva z hořké čokolády)
125 g másla
125 g práškového cukru
150 g mletých loupaných mandlí
30 ml vaječného likéru
NA OZDOBU
4 lžíce práškového cukru
4 lžíce kakaa
4 lžíce mletých pístáciových oříšků
PŘÍPRAVA:
Čokoládu rozpusťte v horké vodní lázni. Přidejte máslo a za stálého míchání nechejte pomalu rozehřát.
Cukr smíchejte s mletými mandlemi a vaječným likérem, přidejte k čokoládě, promíchejte.
Tuto směs nechejte v ledničce dobře vychladit.
Ze vzniklé hmoty lžičkou vykrajujte malé kousky a zformujte je do kuličky o průměru 2 cm.
Každou kuličku pak s pomocí vidličky obalte v cukru, kakau nebo nasekaných pistáciích.
Kuličky před podáváním uchovávejte v ledničce.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 0 | hodnoceno: 0x |