tiramisu bez vajec
SUROVINY:
100g cukrářských piškotů
1 káva Espresso
2 panáky Amaretta
200g šlehačky
1 ztužovač šlehačky
75g cukru moučka
1 vanilkový cukr
200g Mascarpone
PŘÍPRAVA:
Ušlehejte šlehačku s cukrem a ztužovačem. Vmíchejte mascarpone.
Pohárky nebo mísu vyložte piškoty, které namáčejte v kávě s Amaretem.
Na piškoty opatrně naneste krém a opakujte vrstvu namočených piškotů a opět krém.
Vrchní vrstvu krému uhlaďte. Dejte vychladit na 24 hodin.
Před podáváním posypte kvalitním kakaem a ozdobte dle fantazie.
TIP:
125 ml vaječného koňaku3 plátky želatiny
PŘÍPRAVA:
Zahřejte vaječný koňak a rozpusťte v něm želatinu.Dřív než směs začne tuhnout vmíchejte mascarpone a tuhou ušlehanou smetanou.
Vaječný koňak díky speciálnímu zahřívání a podílu alkoholu neobsahuje zárodky salmonely.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.33 | hodnoceno: 9x |