tiramisu bez vajec

tiramisu


SUROVINY:

100g cukrářských piškotů
1 káva Espresso
2 panáky Amaretta
200g šlehačky
1 ztužovač šlehačky
75g cukru moučka
1 vanilkový cukr
200g Mascarpone

PŘÍPRAVA:


Ušlehejte šlehačku s cukrem a ztužovačem. Vmíchejte mascarpone.
Pohárky nebo mísu vyložte piškoty, které namáčejte v kávě s Amaretem.
Na piškoty opatrně naneste krém a opakujte vrstvu namočených piškotů a opět krém.
Vrchní vrstvu krému uhlaďte. Dejte vychladit na 24 hodin.
Před podáváním posypte kvalitním kakaem a ozdobte dle fantazie.

TIP:

125 ml vaječného koňaku
3 plátky želatiny

PŘÍPRAVA:

Zahřejte vaječný koňak a rozpusťte v něm želatinu.
Dřív než směs začne tuhnout vmíchejte mascarpone a tuhou ušlehanou smetanou.

Vaječný koňak díky speciálnímu zahřívání a podílu alkoholu neobsahuje zárodky salmonely.
tiramisu v perle


HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.33hodnoceno: 9x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy