řez „opilý františek“
SUROVINY:
220 g másla
220 g moučkového cukru
6 žloutků
1,5 lžíce kakaa
60 g hladké mouky
60 g hrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
6 bílků
NÁDIVKA:
220 g mletých ořechů
150 g moučkového cukru
1 dl rumu
POLEVA:
1OO g čokolády na vaření
100 g másla
PŘÍPRAVA
Z bílků ušlehejte pevný sníh. Máslo, cukr, žloutky a kakao ušlehejte v druhé nádobě.
Postupně vmíchejte obě mouky s práškem do pečiva a opatrně bílky.
Hmotu naneste na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
Ve vlažné troubě pečeme.
Nádivka:
Ořechy pomelte a smíchejte s rumem a cukrem.
Upečený piškot potřete meruňkovou marmeládou, naneste ořechovou nádivkou a přelijte čokoládovou polevou a nechejte uležet.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.78 | hodnoceno: 111x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
Zdenka
2015-12-19 19:56:43 (id=433)
Vypada moc dobre a u nas doma ho maji moc radi 😉ramona
2014-12-05 14:19:05 (id=429)
Marcela
2011-11-30 22:00:16 (id=393)
joji
2011-11-18 19:47:58 (id=386)
UPOZORNĚNÍ: Všechny fotografie na těchto stránkách uveřejněné podléhají autorskému právu!