metrový řez
SUROVINY:
4 vajíčka
260 g moučkového cukru
8 lžic teplé vody
10 lžic oleje
260 g hladké mouky speciál
1/2 balíčku prášku do pečiva
kakao
KRÉM:
1/2 l mléka
1 sáček pudinku
1 vanilkový cukr
250 g másla
150 g cukru
rum
POLEVA:
1OO g čokolády na vaření
100 g másla
PŘÍPRAVA
Žloutky třeme s cukrem, přidáme teplou vodu a olej. Střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto rozdělíme na polovinu, jednu přibarvíme kakaem.
Nalijeme do dvou forem srnčiho hřbetu a upečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 35 minut. Zkusíme špejlí pokud je čistá je upečeno.
Srnčí hřbety rozkrájíme na plátky a na střídačku spojujeme krémem za hojného kropení rumem. Na závěr polejeme čokoládovou polevou. Řez krájíme zešikma.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.46 | hodnoceno: 26x |