šlehačkový řez od Lidušky
SUROVINY:
6 žloutků
180 g mletého cukru
1 lžíce rumu
60 g mletých ořechů
60 g hrubé mouky
30 g hladké mouky
6 bílků
NÁPLŇ I:
1/2 l mléka
50 g maizeny
150 g cukru
Uvaříme na kaši a po vychladnutí přimícháme
250 g másla
NÁPLŇ II:
1/2 l šlehačky
1 vanilkový cukr
3 lžíce kakaa
50 g cukru
Společně uvaříme, necháme přejít varem a uložíme na 24 hodin do lednice.
PŘÍPRAVA:
Cukr se žloutky vyšleháme, přidáme rum, mleté ořechy a opatrně přimícháme bílky s moukou. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 až 30 minut při mírné teplotě na obdélníkovém plechu.
KRÉM:
Po vychlazení natřeme na korpus náplň I.
Náplň II. ušleháme a cukrářským sáčkem se zdobící trubičkou nastříkáme na náplň I. dle chuti a nápadu.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.58 | hodnoceno: 12x |
PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:
UPOZORNĚNÍ: Všechny fotografie na těchto stránkách uveřejněné podléhají autorskému právu!