anglický roastbeef
SUROVINY:
cca 1kg hovězího nízkého roštěnce
sůl
pepř
lžíce hořčice
lžíce worcesteru
olivový olej
PŘÍPRAVA:
Hovězí roštěnec důkladně odblaníme a pokud je nízký svážeme jej do balíčku. Maso osolíme,opepříme,přidáme hořčici a worcestr a zakápneme olejem. Vložíme do vhodné nádoby a necháme marinovat minimálně do druhého dne.
Druhý den maso orestujeme na oleji v pánvičce a poté vložíme v pekáčku do horké trouby. Pečeme přibližně 35 minut. Maso bude středně propečené uprostřed narůžovělé. Do masa během pečení nepícháme vidličkou, aby nevytekla šťáva.
Jako přílohu podáváme brambory a tatarskou omáčku.
Anglický roastbeef lze jíst i po studenu na chlebíčcích,
kanapkách či jako součást studených mís.
V poslední době používám pro kontrolu v mase zapíchnutý teploměr, dle rady kamaráda, protože každá trouba je jiná a chceme-li mít maso opravdu uprostřed růžové po dosažení teploty 55 °C jej vytáhneme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.69 | hodnoceno: 55x |