anglický roastbeef

anglický roastbeef


SUROVINY:

cca 1kg hovězího nízkého roštěnce
sůl
pepř
lžíce hořčice
lžíce worcesteru
olivový olej

PŘÍPRAVA:

Hovězí roštěnec důkladně odblaníme a pokud je nízký svážeme jej do balíčku. Maso osolíme,opepříme,přidáme hořčici a worcestr a zakápneme olejem. Vložíme do vhodné nádoby a necháme marinovat minimálně do druhého dne.
Druhý den maso orestujeme na oleji v pánvičce a poté vložíme v pekáčku do horké trouby. Pečeme přibližně 35 minut. Maso bude středně propečené uprostřed narůžovělé. Do masa během pečení nepícháme vidličkou, aby nevytekla šťáva.
Jako přílohu podáváme brambory a tatarskou omáčku.
Anglický roastbeef lze jíst i po studenu na chlebíčcích, kanapkách či jako součást studených mís.

V poslední době používám pro kontrolu v mase zapíchnutý teploměr, dle rady kamaráda, protože každá trouba je jiná a chceme-li mít maso opravdu uprostřed růžové po dosažení teploty 55 °C jej vytáhneme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme odpočinout.

roastbeef s teploměrem


HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.69hodnoceno: 55x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dvě mínus dvě =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

Adam
2016-04-04 09:52:23 (id=434)
Pavel
2012-09-03 21:55:20 (id=415)
Prav? jsem ho dod?lal a delikatesa! :)
Marcela
2011-11-30 21:52:46 (id=390)
jerry
2011-01-30 13:19:52 (id=360)
Marek
2011-01-06 22:33:16 (id=355)
ET
2011-01-06 21:20:12 (id=354)
maso :-) m?am,m?am

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy