kari omáčka
SUROVINY:
5 lžic slunečnicového oleje
2 lžíce hořčičných semínek
1 lžíce řeckého sena (pískavice)
hrst kari lístků
2 palce zázvoru
3 cibule
1 lžička sušeného chilli
1 zelené chilli bez semínek
1 lžička kurkumy
6 soudečkových rajčat
1 sklenice vody
1 konzerva kokosového mléka
1 lžička soli
PŘÍPRAVA:
Hořčičné semínka, pískavici, kari listy, zelené chilli nakrájené, nastrouhaný zázvor (vlásečnice vyhodíme), orestujeme na oleji, přidáme cibuli rozmixovanou v mixeru, přidáme 1 lžičku sušeného chilli, kurkumu, nasekaná rajčata, vodu. Tak se spojí veškeré chutě. Na závěr vmícháme kokosové mléko. Provaříme 5 minut.
Omáčku můžeme uchovat v lednici 3-4 dny, nebo zamrazíme pro další použití.
Kuřecí prsa na kari
Odebereme menší množství kari omáčky, vložíme do pánve a přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na proužky, která povaříme v omáčce 6-10 minut za občasného zamíchání. Podáváme s rýží.
Treska na kari
Odebereme menší množství kari omáčky, vložíme do pánve a přidáme tresku bez kostí, povaříme v omáčce 5 minut za občasného opatrného zamíchání. Na závěr přidáme čerstvý koriandr. Podáváme s rýží.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 6x |