hovězí svíčková na smetaně
SUROVINY:
hovězí maso zadní
slanina
kořenová zelenina
cibule
sůl, pepř
nové koření
bobkový list,
tymián,
citron
ocet a cukr
máslo
hladká mouka
halali
smetana
PŘÍPRAVA:
Hovězí maso prošpikujte slaninou a osolte.
Cibuli nakrájejte a osmahněte na tuku, vložte maso, které osmahněte, vyjmněte a vložte očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu.
Přidejte máslo a orestujeme. Krásně to kuchyni ovoní.
Přilijte vodu, přidejte koření i citron.
Maso duste pod pokličkou, maso obracejte a dolévejte vodu.
Maso je-li hotové vyjmněte, nechte odležet pod alobalem.
Šťávu zahustěte moukou rozmíchanou v mléce, a provařte pozvolna 20 minut.
Poté omáčku rozmixujte nebo přepasírujte, přidejte smetanu, dochuťte a ještě chvilku povařte.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1.48 | hodnoceno: 42x |