hovězí svíčková na smetaně

svíčková na smetaně


SUROVINY:

hovězí maso zadní
slanina
kořenová zelenina
cibule
sůl, pepř
nové koření
bobkový list, tymián, citron
ocet a cukr
máslo
hladká mouka
halali
smetana

PŘÍPRAVA:

Hovězí maso prošpikujte slaninou a osolte. Cibuli nakrájejte a osmahněte na tuku, vložte maso, které osmahněte, vyjmněte a vložte očištěnou a na kostičky nakrájenou zeleninu.
Přidejte máslo a orestujeme. Krásně to kuchyni ovoní.
Přilijte vodu, přidejte koření i citron.
Maso duste pod pokličkou, maso obracejte a dolévejte vodu.
Maso je-li hotové vyjmněte, nechte odležet pod alobalem.
Šťávu zahustěte moukou rozmíchanou v mléce, a provařte pozvolna 20 minut.
Poté omáčku rozmixujte nebo přepasírujte, přidejte smetanu, dochuťte a ještě chvilku povařte.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1.48hodnoceno: 42x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
pět plus čtyři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy