Vepřová kýta s žampiony
SUROVINY:
600 g vepřové kýty
2 žloutky
1 lžička solamylu
100 ml oleje
200 g žampiónů
100 ml koňaku
1 lžička cukru
sůl a pepř
PŘÍPRAVA:
Žloutky rozšlehejte se solamylem.
Maso opláchněte, nakrájejte na plátky, naklepejte přes potravinářskou folii a na okrajích nařízněte, aby se vám nekroutili při smažení.
Maso namočte do vaječné směsi a na oleji z obou stran opečte doměkka.
Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky. Na druhou pánev dejte olej, houby, koňak, cukr a sůl dle chuti. Promíchejte a přiveďte k varu.
Do horké směsi vložte opečené plátky masa a prohřejte.
Jako přílohu podávejte bramborovou kaši, nebo opečené brambory.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 1x |