frgál

frgal


SUROVINY:

600 g hladké mouky
1 majolka
3 vajíčka
sůl
hořčičná sklenice oleje

KVÁSEK:
1 hrnek vlažného mléka
1 kostka kvasnic
10 kostek cukru

NÁPLŇ :
1kg tvarohu
vanilkový cukr
2 žloutky
1 vajíčko
citronová kůra
rozinky namočené přes noc v rumu

POSYPKA:
160 g hrubé mouky
80 g cukru moučkového
100 g přepuštěného másla

POVIDLA:
1kelímek povidel
1/2 sáčku mleté skořice
rum dle chuti
strouhaný perník

PŘÍPRAVA:

Nejdříve si udělejte kvásek.
Do vlažného mléka přidejte cukr a kvasnice, zamíchejte a nechte stát na teplém místě asi 10 minut než kvásek zvětší svůj objem.
Do mísy prosijte mouku, přidejte sůl, olej, vajíčka pokojové teploty a na závěr přidejte kvásek.
Těsto zpracujte velmi dobře, nejlépe použijte k hnětení domácí kuchyňský robot.
Těsto se nenechává kynout.
Těsto si rozdělte na 5 dílů - bochánků.
Na každý dejte tvarohovou náplň a zabalte jako velký svatební maxi koláček.
Položte na plech a hřbetem ruky jemně od středu roztahujte do kruhu.
Poté natřete povidla a posypte posypkou.
Troubu předehřejte na 180°C.
Koláče vložte do rozehřáté trouby a pečte dozlatova cca 20-30 minut.
Po upečení pokapejte rozpuštěným máslem.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 1x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy