teplý salát z rukoly
SUROVINY:
4 menší červené cibule
8 plátků pancetty
olivový olej
4 snítky čerstvého tymiánu
kešu oříšky
česnek na plátky
vanička rukoly
balzamikový ocet
sůl
mletý pepř
plátky parmazánu
extra panenský olivový olej
PŘÍPRAVA:
Rukolu opláchneme a odstředěním zbavíme zbytku vody. Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do pánve s olivovým olejem a na mírném ohni restujeme. Přidáme česnek a tymián, osolíme, opepříme, promícháme a vše odsuneme na kraj pánve, aby se nám směs nepřipalovala. Na vzniklé volné místo na pánvičce rozložíme pancettu, nebo libovou slaninu a opečeme. Opatrně na straně pánve promícháváme směsí. Až je slanina opečená i z druhé strany vložíme do pánve kešu ořechy nakrájené na kousky, promícháme a pánev sundáme z ohně. Na závěr vše zastříkneme balzamikovým octem. Celou směs nalijeme na rukolu, promícháme a rozdělíme na talíře. Ozdobíme plátky parmazánu a podáváme k okamžité konzumaci.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 3x |