květákové tousty

SUROVINY:

1 květák
3 vejce
50 g nastrouhaného parmazánu
hrst pažitky
1 lžička mleté papriky
sůl a pepř dle chuti

šunka
nastrouhaný tvrdý sýr např. čedar
oleje na smažení

PŘÍPRAVA:

Květák rozdělíte na růžičky a 15 minut vaříte v osolené vodě. Poté vodu slijte, květák nechejte zchladnout a rozsekejte nadrobno.
Květák vložte do mísy, přidejte vejce, parmazán, pažitku, papriku, sůl a pepř. Směs promíchejte a naběračkou například na zmrzlinu směs dejte na pánvičku. Na pánvičce se snažte ze směsi vytvarovat placku do tvaru čtverce - květákový toust.
Opečte z jedné strany dozlatova. Otočte opatrně na druhou stranu.
Během opékání druhé strany položte na květákový toust plátek šunky a hromádku nastrouhaného čedaru a přiklopte druhou opečenou květákovou placku stranou, která je opečená, přitlačte, obraťte a ještě chvíli zapékejte z druhé strany náš květákový "toust".

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 3x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy