květákové tousty
SUROVINY:
1 květák
3 vejce
50 g nastrouhaného parmazánu
hrst pažitky
1 lžička mleté papriky
sůl a pepř dle chuti
šunka
nastrouhaný tvrdý sýr např. čedar
oleje na smažení
PŘÍPRAVA:
Květák rozdělíte na růžičky a 15 minut vaříte v osolené vodě. Poté vodu slijte, květák nechejte zchladnout a rozsekejte nadrobno.
Květák vložte do mísy, přidejte vejce, parmazán, pažitku, papriku, sůl a pepř. Směs promíchejte a naběračkou například na zmrzlinu směs dejte na pánvičku.
Na pánvičce se snažte ze směsi vytvarovat placku do tvaru čtverce - květákový toust.
Opečte z jedné strany dozlatova. Otočte opatrně na druhou stranu.
Během opékání druhé strany položte na květákový toust plátek šunky a hromádku nastrouhaného čedaru a
přiklopte druhou opečenou květákovou placku stranou, která je opečená, přitlačte, obraťte a ještě chvíli zapékejte z druhé strany náš květákový "toust".
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 3x |