nakládané okurky
SUROVINY:
okurky
kopr
křen
mrkev
cibule
NÁLEV:
2 l vody
500 ml octa
300 g cukr krystal
50 g soli
kuličky černého pepře, nového koření, bobkový list, hřebíček
PŘÍPRAVA:
Veškeré suroviny na nálev povařte 7-10 minut.
Okurky umyjte, křen a mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
Na dno sklenic dejte kopr, mrkev, cibuli, křen a začněte skládat okurky, které prokládáte cibulí a křenem, mrkví a opět můžete i koprem.
Uvařeným nálevem zalejte okurky ve sklenicích.
Hrdlo sklenic a víčka otřete nejlépe hadříkem namočeným ve slivovici, uzavřete a vložte do zavařovacího hrnce.
Sterilujte 20 minut při 90°C.
Hodnocení jako ve škole | |
průměr: 1 | hodnoceno: 2x |