nakládané okurky

okurky


SUROVINY:

okurky
kopr
křen
mrkev
cibule


NÁLEV:
2 l vody
500 ml octa
300 g cukr krystal
50 g soli
kuličky černého pepře, nového koření, bobkový list, hřebíček

PŘÍPRAVA:

Veškeré suroviny na nálev povařte 7-10 minut.
Okurky umyjte, křen a mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka, cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
Na dno sklenic dejte kopr, mrkev, cibuli, křen a začněte skládat okurky, které prokládáte cibulí a křenem, mrkví a opět můžete i koprem.
Uvařeným nálevem zalejte okurky ve sklenicích.
Hrdlo sklenic a víčka otřete nejlépe hadříkem namočeným ve slivovici, uzavřete a vložte do zavařovacího hrnce.
Sterilujte 20 minut při 90°C.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 2x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
dva plus jedna =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy