zelí zavařené

zelí


SUROVINY:

3 kg zelí

NÁLEV

3 l vody
750 ml octa
400 g cukru krupice
100 g soli
10 g kyseliny citrónové

PŘÍPRAVA:

Uvařte nálev.
Zelí nakrouhejte. Zalijte vroucí vodou - spařte. Prtomíchejte a nechte 2 hodiny stát.
Až je zelí vlažné vymačkejte ho a můžete začít plnit sklenice.
Do sklenice nalijte 2 žufánky nálevu a natlačte zelí.
Nahoru ještě přidejte trochu nálevu.
Hrdlo sklenic a víčka otřete nejlépe hadříkem namočeným ve slivovici, uzavřete a vložte do zavařovacího hrnce.
Sterilujete 45 minut při 90°C.

HLASOVÁNÍ K RECEPTU

Hodnocení jako ve škole
průměr: 1hodnoceno: 1x

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK:

jméno: vepište prosím výsledek:
jedna plus tři =

PŘÍSPĚVKY - DISKUSE:

BB recepty & rady


dobrůtky






Oblíbené odkazy